Arctic Pride 2015 Sateenkaarikulttuuria Pohjolassa 20.-22.2. Rovaniemellä

Kolmas Arctic Pride tapahtuma tuo esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuria pohjoisilla, harvaan asutuilla seuduilla yli rajojen. Tapahtumaa järjestävälle Rovaniemen Seta ry:lle on myönnetty tapahtuman järjestämiseen ja pohjoismaisen yhteistyön kehittämiseen 9 400 euron rahoitus Pohjola Nordenin kulttuurirahastolta. Avustuksen turvin yhdistys on palkannut tuottajan tapahtuman toteuttamiseen.

”Haluamme omalta osaltamme olla tekemässä Lapista avointa arktista kohtaamispaikkaa. Arctic Pride onkin herättänyt kansainvälistä kiinnostusta jo ensimmäisinä järjestämisvuosina. On hienoa, että nyt pääsemme kehittämään pohjoismaista yhteistyötä ja tekemään tapahtumaa tunnetuksi myös Ruotsissa ja Norjassa” kertoo Rovaniemen Setan puheenjohtaja Mari Mäki.

Arctic Priden tuottajaksi on valittu musiikin ja median tuottaja Ville-Mikko Sikiö.  Aiemmin hän on tuottanut muun muassa Bättre Folk festivaalia Hailuodossa.

“Ville-Mikolla on vaikuttavia referenssejä kulttuuritapahtumien toteuttamisesta, hyvät verkostot ja tehtävää tukeva koulutus. Olemme erittäin otettuja saadessamme hänet tuottajaksi nostamaan Arctic Pridea uudelle kansainväliselle tasolle” Mäki kommentoi valintaa.

Sallassa asuva Sikiö odottaa innolla uutta haastetta: ”On mahtavaa päästä järjestämään Arctic Pridea ja uskon, että tapahtuma tulee olemaan hieno kokemus niin yleisölle, esiintyjille kuin järjestäjillekin.”

Arctic Pride etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia sekä erityisesti pohjoismaisia artisteja. Ohjelman suunnittelu polkaistaan käyntiin tapahtumatyöpajassa, joka on avoin kaikille tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille. Työpajan ohjaajina toimivat aiemmin Arctic Priden tuottajana toiminut Mäki sekä Arctic Design Weekeä tuottava Julius Oförsagd. Verkostoituminen jatkuu illalla Cafe Tivolissa Pre-Partyjen merkeissä DJ BASSin ja PoorEeron levyjen tahtiin. Iltabileissä nähdään myös Studio Moven tanssishow.

Tapahtumatuotannon työpaja Bar Lounge Sfäärissä 15.11. klo 10-16
(lisätiedot ja ilmoittautumiset arcticpride.fi)

Arctic Pride Pre-Party Café Tivolissa 15.11. klo 22-02. Liput 3/6 €.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Mari Mäki, 040 5359317, Rovaniemen Seta ry
Tuottaja Ville-Mikko Sikiö, 040 7182811

Comments are closed.